Glavni meni
Poudarki
Iz fotogalerije
Dogodki
Facebook

Postanite prijatelj Vibacoma na Facebooku
Družbena odgovornost
V podjetju Vibacom se zavedamo pomembnosti aktivnega in odgovornega vključevanja v širše družbeno okolje. Zavzemamo se za dobre medčloveške odnose in zdravo, pozitivno okolje. Z osveščanjem in finančnimi sredstvi skušamo pomagati posameznim združenjem in posameznikom, s katerimi delimo podobne vrednote. • Maj 2013, Vibacom je sponzoriral dogodek TEDx Celje, ki je potekal 1. junija 2013. Neprofitna organizacija TED je namenjena idejam, ki so vredne širjenja.
 • Marca 2013 je Violeta Bulc za člane (generacijo Y) S Akademye izvedla prostovoljno delavnico "Prednosti in pasti podjetništva ter pomen trga za razvoj podjetniške poti". Pradavanja so namenjena izobraževanju mladih predstavnikov generacije Y, z namenom, da jim pomagajo tako pri njihovem strokovnem in poslovnem kot tudi osebnostnem razvoju.


.

 • V januarju 2013 je Vibacom podprl delovanje Društva Integriteta z doniranjem sredstev. Društvo namen in cilje svojega delovanja uresničuje z razvojem in izvajanjem preventivnih programov za ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o potrebah in pogojih razvoja visoke ravni integritete v družbi,... Več.


 • Tudi v letu 2012 je Vibacom, ambasador Krilc, svojim strankam voščil s Krilci ter povezovanjem modrosti s knjigo Srečka Kosovela "Pravica".
 • Violeta Bulc je podala izjavo za rokovnik za mlade, ki ga pripravlja kampanja NE-ODVISEN.SI ter podprla nadaljnji razvoj in izvajanje programa.
 • Violeta Bulc je na konferenci mladih donirala predavanje "Inovacije za skupno prihodnost". Namen konference je s predstavniki različnih držav in organizacij preveriti, kakšno je stanje mladih po svetu, si izmenjati primere dobrih praks, predvsem pa skupaj poiskati področja sodelovanja in rešitve, ki jih lahko sami implementiramo.


 • Za člane (generacijo Y) S Akademye je Violeta Bulc izvedla prostovoljno delavnico na temo "Inovacije/ Kako do prave stranke, posla".


 • Biotehniškemu centru Naklo smo donirali sredstva v pomoč za izpeljavo 16. mednarodne konference Demeter International. Organizirano je bilo prvo srečanje biodinamikov Slovenije. Širši javnosti želijo predstaviti in približati biodinamično kmetovanje in pridelovanje.
 • Vibacom je doniral sredstva društvu za etičnost javnega delovanja - Integriteta. Je podružnica mednarodne in nevladne organizacije za boj proti korupciji. Organizacija ugotavlja razsežnosti korupcije v Sloveniji, pri tem pa predvsem skuša podati rešitve za posamezne primere, osvešča in izobražuje javnost, ter nadzoruje in spodbuja k transparentnosti na področju javnih financ in v družbi nasploh.


 • Za dogodke Challengefuture Summit 2012 je Violeta Bulc opravila prostovoljno ocenjevanje projektov, delavnico in druženje s študenti.


 • Violeta Bulc je članica Strokovno-upravljavskega sveta znamke Srce Slovenije. • Vibacom je januarja 2012 prejel certifikat AA Boniteta odličnosti. Pridobijo ga lahko namreč pravni subjekti, ki ustrezajo različnim kriterijem ocenjevanja skozi daljše preteklo in sedanje obdobje ter se uvrstijo na najvišji del lestvice bonitetne odličnosti.
 • Violeta Bulc je na FDV-ju gostila s predavanjem "Projektno vodenje kot orodje transformacije zavesti organizacije". Predavanje je bilo namenjeno 1.letniku magisterskega študija.


 • Nevladni organizaciji Umanotera nudimo svetovalno podporo pri razvoju njihovih projektov. Z njimi sodelujemo pri nadgradnji Plana B za Slovenijo, pobude za trajnostni razvoj. Sredstva, namenjena darilom za poslovne partnerje, smo v letu namenili Umanoterinem projektu Krilca. Vibacom kot partner sodeluje z Umanotero v projektu RITUALI - eko pisarna.


 • Skladu Sundoor šole za transosebno izobraževanje smo donirali sredstva v višini štipendije za iniciacijski trening za uravnoteženo življenje, ki je potekal poleti 2007.


 • Odločili smo se, da sponzorsko podpremo Beli Obroč Slovenije, društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, ki je kot tak del široke mreže društev Belega obroča širom Evrope. Prevzeli smo oblikovanje in vzdrževanje njihove spletne strani za leto 2007.

 • V poslovnem letu 2006/2007 smo bili sponzor Združenja Manager.


 • Ker se zavedamo pomembnosti ohranjanja narave, smo pristopil k akciji Darilo zemlji, ki jo je pokrivalo Gibanje za pravičnost in razvoj. Donirali smo sredstva za nakup drevesa, ki so ga v maju 2007 s še 200 drugimi posadili na različnih območjih Slovenije.


 • V oktobru 2006 smo se vključili v slovenski del mednarodne mreže "Global Compact", ki je nastala leta 2000 na pobudo Združenih narodov. Omenjena iniciativa vključuje že številna podjetja in nevladne organizacije po svetu, ki se v svojem delovanju zavezujejo za spoštovanje načel o človekovih pravicah, delavskih standardih in odgovornosti za okolje. Z vključitvijo želimo aktivno participirati pri oblikovanju praktičnih rešitev tekočih problemov, povezanih z globalizacijo, trajnostnim razvojem in družbeno odgovornostjo v kontekstu mnogih deležnikov ter v uporabi globalnega vpliva Združenih narodov in povezovanje moči vlad, gospodarstva, civilne družbe in drugih.


 • V letu 2005 smo donirali Zavodu RS za transfuzijsko medicino na projektu tipizacije tkiv, saj želimo s finančnim prispevkom pomagati prehoditi vsaj en korak na poti k lažjem, hitrejšem in učinkovitejšem zdravljenju bolezni tkiv.


 • Sodelujemo tudi z Območnimi združenji Rdečega križa. Z našo pomočjo socialno ogroženi otroci letujejo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič.

 • Udeležujemo se mednarodnega dobrodelnega bazarja, ki ga organizira Slovenian International Ladies Association. S sodelovanjem na javnih dražbah podpiramo prizadevanja združenja, ki namenja izbrana sredstva v različne dobrodelne namene.


 • Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna doniramo finančna sredstva, saj jim želimo pomagati pri osveščanju slovenske javnosti o najpogostejši maligni bolezni žensk, raku dojk. Nazadnje smo jim pomagali v akciji zbiranja sredstev za nakup mamotoma.


 • V letu 2004 smo finančna sredstva podarili tudi Ustanovi za pomoč otrokom z rakom. Leto kasneje (2005) smo, preko Športnega društva Nanos-Podnanos , sponzorirali Svetovno prvenstvo v gorskih tekih na Novi Zelandiji, na katerem so mladinke (Mateja, Lucija in Suzana) z 2., 4. in 5. mestom že tretjič zapored postale svetovne prvakinje v ekipni konkurenci.