Glavni meni
Poudarki
Iz fotogalerije
Dogodki
Facebook

Postanite prijatelj Vibacoma na Facebooku
Mi v medijih
 • Znanje o inovativnosti izvažajo po vsem svetu
  Časnik Finance, št. 148, 1. avgust 2014

  Tokratnji članek predstavi delo Vibacoma ter zanimanje v svetu za znanje in izkušnje na področju inovativnosti, ki smo jih ustvarili s Vibacomom in InCo gibanjem s partnerji. Povezava do članka.


  • Inovacije za podjetja in celotno družbo
   Časnik Finance, št. 130, 8. julij 2014

   V članku je govora o zavedanju pomena inovacij. Violeta Bulc pravi, da se tudi na strukturnih ravneh že razume razlika med invencijo in inovacijo. Več.


   • Pomladni navdih iz vrst mladih
    Aktualno2.0, Vibacom, 24. april 2014

    Tokratnji Aktualno 2.0 se posvečamo mladini. Njeni prešernosti, neobremenjenim razmišljanjem, konkretnim projektom in brezmejnim sanjam. Vse to jih brez zadržkov vodi v oblikovanje sveta, o katerem se nam, »ta starim«, sploh ne sanja. Morda pa lahko skupaj na mladino pogledamo z drugačnimi očmi. Naj vam bo branje v užitek!


    Zeleno gospodarstvo v Evropski uniji in Sloveniji: si ga lahko (ne)privoščimo?
    Pomurski sejem, Gornja Radgona, 4. april 2014

    V Gornji Radgoni je potekal 1. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN. Violeta Bulc je moderirala okroglo mizo na temo "Zeleno gospodarstvo v Evropski uniji in Sloveniji: si ga lahko (ne)privoščimo?". Zabeleženi so že pozitivni odzivi. Posnetek si lahko ogledate tukaj.


    Vsak trenutek življenja nas gradi in razvija
    Uspeh na dlani, Osnovna šola Artiče, 2013 (avtorji: Milan Jazbec, Kristijan Franić, Tim Medved)

    Ob 170-letnici OŠ Artiče je izšla knjiga Uspeh na dlani, kot rezultat "Projekta o uspehu". V njej so zbrane misli nekdanjih in sedanjih učencev artiške šole.
    Svoj delež v zagovoru je prispevala tudi Violeta Bulc, "...Ta knjiga je izjemen doprinos k razumevanju pomena naših medčloveških odnosov na naš razvoj, k razumevanju vpliva izkušenj in znanja za doseganje naših ciljev."


    Pogled z vizijo svetovljanke in inovatorke
    MOJ BTC, glasilo BTC d.d., december 2013

    V glasilu je objavljen intervju z Violeto Bulc, članico Sveta za odprti dialog pri BTC d.d. Veliko je pripomogla k razvoju poslovnih procesov v podjetju, poleg tega z njeno pomočjo družba BTC dosega vrhunske rezultate na področju trajnostnega razvoja.


    Upanje. Mladi naj izzivajo ustaljena družbena razmerja in naj bodo čim ustvarjalnejši
    Žurnal24.si, 21.12.2013

    V reviji Žurnal24.si je objavljen prispevek o prihodnosti mladih ter nasveti kako se se z njo spopasti. Objavljenih je tudi nekaj mnenje Violete Bulc, ki svetuje mladim, naj čim manj razmišljajo o poklicih in čim več o sposobnostih. "Prihodnost ni v delovnih mestih, ampak v zanimivem delu, gotovo pa v povezovanju naravoslovnih in družboslovnih ved." Celotni intervju z Violeto je dostopen tukaj.


    Pospešimo izvedbo dobrih idej
    Polona Pibernik, MQ revija Združenja Manager, št. 27 (december 2013)

    V decembrski izdaji revije MQ je objavljen prispevek z drugega stokovnega posveta InCo gibanja in Združenja Manager na temo sistemskega razmišljanja.


    Razvoj inovativnosti posameznika, organizacije in okolja
    Vaš kanal, 3. december 2013


   Violeta Bulc je sodelovala z uvodno prezentacijo na 16. dnevu kakovosti in inovativnosti Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine. Daljši posnetek je bil objavljen tudi na Vašem kanalu, v gospodarski oddaji »Smo dobri gospodarji?«. Posnetek si lahko ogledate tukaj (pri 16. minutah in 51. sekundah).


   Je znanje še vrednota?
   e-informator Ne-odvisen.si, št. 03/2013, 26. november 2013


  "Znanje je eno najbolj čarobnih in učinkovitih orodij, ki jih ima človek na voljo za svoj razvoj," pravi Violeta Bulc za e-časopis zavoda Ne-odvisen.si. Več o tem si lahko preberete tukaj.

  Open innovation in Slovenia[/size]
  Vol 15, No 3 (2013), november 2013


V mednarodni znanstveni reviji Economic and Business Review je objavljen članek z naslovom »Open innovation in Slovenia« katerega avtorica je Kaja Rangus, mlada raziskovalka iz gospodarstva. Članek govori o stanju odprtega inoviranja med slovenskimi podjetji ter opredeli možne načine vpeljave omenjenega koncepta v slovenski prostor.


Inovacije naj izhajajo iz potreb, prepoznanih na trgu
Časnik Finance, Oglasna priloga, št.190, 2.oktober 2013[/list]

Intervju z Violeto Bulc na temo inovacij. Pogovor poteka o tem kako naj bo podjetje organizirano in katera pravila upoštevati, da bodo inovacije na polno zaživele.


Dober nasvet - Prava ideja!
RTV SLO, oddaja Prava ideja!, rubrika Dober nasvet[/list]

V oddaji je objavljen prispevek s foruma Challenge Future, katerega soorganizator je bilo InCo gibanje (glavni sponzor gibanja Vibacom).


 • C:F Business Forum 2013: Informacije iz poslovnega foruma,
  ki je potekal na Ekonomski fakulteti v Ljubljani

  Si21 portal


Na portalu Si21 je objavljena novica o C:F Business Forumu 2013, ki je bil 24.9.2013 na Ekonomski fakulteti organiziran v sodelovanju z organizacijami InCo gibanje(katerega glavni sponzor je Vibacom), Challenge:Future, TEDx Ljubljana, Združenje Manager - Sekcija Mladih managerjev, AmCham Slovenija. Namen dogodka je bil na enem mestu združiti in vzpostaviti vezi med političnimi vodji, mladimi, podjetniki in inovatorji z različnih področij ter ugotoviti kaj so glavne notranje moči Slovenije, globalne prednosti in priložnosti za rast. Predavala je tudi Violeta Bulc, ki je dejala: ""I believe Slovenia is intuitive heart of Europe" (zapisano tudi na C:F Twitter-ju).


 • Trajnostni razvoj za poslovni uspeh
  Revija MQ, september 2013, številka 26


V reviji sta objavljeni recenziji Vibacomove knjige "The magic of Contribution". Prof. Aleksandar Kešeljević: "...Knjiga je namenjena vsem tistim, ki so se pripravljeni spoprijeti z današnjimi izzivi na drugačen način...." Tičo Zupančič pravi:"...Knjiga kaže nekakšno retrospektivo močnega in mogočnega gibanja, v celoti nastalega v slovenskem prostoru...."


 • Največji grešniki pri zadolževanju
  DELO, Aktualno, 12. september 2013


K prispevku o zadolževanju slovenskih občin, je izjavo dala tudi Violeta Bulc. Njeno mnenje o strokovnosti pri odločanju kriterijev, po katerih bo Slovenija združevala občine, je: "Uravnilovk ni, treba je biti zelo občutljiv , da odkrivaš zdrava jedra, ki imajo potencial." Pravi, da bi se morale občine same odločati o povezovanju.


 • Zahodni Balkan - regija, ki se prebuja
  Revija HRM, julij 2013, letnik 11 (številka 25)


V reviji je poleg poročila s konference Samit100, prispevala svoja opažanja tudi Violeta Bulc.


 • Intuitivno odločanje - korak k sistemskemu razmišljanju in celostnemu inoviranju
  Revija HRM, junij 2013, letnik 11 (številka 53)


Mag. Violeta Bulc in mag. Vesna Kovačič sta v reviji HRM objavili članek o intuitivnem odločanju. Globje ko je zavedanje, bližje smo nadgradnji odločanja z intuitivno dimenzijo in celostnemu odločanju.


 • Izjava
  Doba Fakulteta, Posebna izdaja Novice, št. 39, junij 2013


Doba Fakuleta je ob 10-letnici delovanja izdala posebno izdajo Novic. Violeta Bulc, ki je na Dobi gostujoča predavateljica, je podala svojo izjavo. "Inovacijska doba ni prinesla le novega vira za ustvarjanje dodane vrednosti, ampak je, zaradi značajskih lastnosti inovacijskega procesa, izzvala tusi vse obstoječe strukture in načine dela...."


 • "Kaj se v sodobni organizaciji danes pričakuje od menedžerja za internet?"
  Netfork Akademija, splet junij 2013


Predavatelji Netfork Akademije so podali odgovore na vprašanje "Kaj se v sodobni organizaciji danes pričakuje od menedžerja za internet?". Violeta Bulc odgovarja: "Menedžer za internet mora razumeti segmente, ki jih nagovarja skozi splet, da razume njihove potrebe, načine izražanja (jezik), da razume, kakšno dodano vrednost preko spleta za njih ustvarja in da sledi tehnološkim novostim." Več...


 • Podjetniški dnevnik Andreje Kodrin
  Gazela, Dnevnik, 27.5.2013


Podjetniški dnevnik je pisala tudi Andreja Kodrin, direktorica Challenge:Future. Z Violeto Bulc in Nadyo Zhexembayeva so ustvarjalna ekipa, ki sodelujejo pri pripravi ponudbe za globalni projekt.


 • Pomen etike za uspešno poslovanje podjetij
  Oddaja Odmevi, RTV SLO, 18.4.2013


V oddaji Odmevi je prispevek (22:20 min) z okrogle mize "Do poslovne odličnosti z vzpostavitvijo mehanizmov integritete" v organizaciji Društva Integritete. S prostovoljnim sodelovanjem in prispevkom na temo "Pomen etike za uspešno poslovanje podjetij" je prispevala k dogodku tudi Violeta Bulc.


 • Človek z veliko začetnico
  Viva, april 2013


V reviji Viva je objavljen intervju z Violeto Bulc o njenem pogledu na slovensko gospodarstvu, perspektivnosti mladih, prebojih za lokalne skupnosti in še marsičem.


 • Aktualno v Pravi ideji!
  Prava ideja!, RTV SLO, 4. april 2013


V oddaji Prava ideja! je bil predstavljen prispevek na temo ustvarjalne moči v lokalni skupnosti – prispevek vezan na 3. InLoCom konferenco. Izjavo o dogodku je podala tudi Violeta Bulc.


 • Inovativnost prinaša tudi delovna mesta
  Dolenjski list, 28. marec 2013


V časopisu Dolenjski list je objavljen članek o InLoCom konferenci 2013. Poleg opisa dogajanja na 3. InLoCom konferenci je podana tudi izjava mag. Violete Bulc, ki pravi da so »mreženje, iskanje novih rešitev ter nadgrajevanje osnovne ideje s kulturnimi in naravnimi značilnostmi iz domačega okolja tisto, kar omogoča razcvet lokalnih skupnosti.«


 • Dober nasvet
  Oddaja "Prava ideja!", 7. marec 2013


V oddaji Prave ideje! z naslovom "Zlata Zavašnik, podjetje Sens" je sodelovala v pogovoru tudi Violeta Bulc. Razne študije kažejo, da bi bilo za družbo in konkurenčnost gospodarstva boljše, če bi bilo več žensk na vodilnih položajih. Kaj pravi praksa? Je potrebno ženske načrtno vključevati na vodilna mesta? Kaj misli o tem Violeta prisluhnite na povezavi(na 19min14sek).


 • Intuitivno odločanje - nepogrešljiv del celostnega odločanja
  Revija HRM, februar 2013, letnik 11 (številka 51)


Mag. Violeta Bulc, mag. Vesna Kovačič in Urška Battelino so v reviji HRM objavile članek z naslovom Intuitivno odločanje – nepogrešljiv del celostnega odločanja. V članku predstavljajo zakonitosti intuicije pri odločanju ter jih podkrepijo z rezultati dela na terenu. Njihove ugotovitve temeljijo tudi na izkušnjah pridobljenih v okviru InCo gibanja. V prispevku poskušajo dokazati, da so ključ do uspeha nove kompetence, novi poslovni pristopi, modeli in inovativne rešitve.


 • Spet se zamisliš in v celoti doživiš nori svet
  Delo, Trip, 20. februar 2013


V Delovi rubriki Trip je Violeta Bulc navedla svojih 5 najljubših destinacij (Severni Peru, Južna Indija, Vzhodna obala Avstralije, Škotska, Vietnam- ki je planu letošnje leto) in opisala kako jih je doživljala sama.


 • Pomembna bo senzibilnost za šibke signale in hitro odločanje
  Žurnal, 5. januar 2013


V dnevnem časopisu Žurnal je poleg 5 slovenskih gospodarstvenikov objavljena tudi izjava Violete Bulc na temo Rešitev so inovacije in izvoz - stran 5. Njeno mnenje je, da bo v prihajajočem letu 2013 za podjetnike pomembna stalna prisotnost, senzibilnost za šibke signale in hitro odločanje.


 • Podjetniški dnevnik Violete Bulc
  Podjetniški dnevnik Violete Bulc, Gazele, Dnevnik, 31. december 2012


Violeta Bulc je za časopis Dnevnik pisala enotedenski podjetniški dnevnik. Dinamičnemu dogajanju lahko sledite na naslednjih povezavah.

31.12.2012 Podjetništvo - svoboda in odgovornost za lastne ideje (1)
1.1.2013 Dinamičnost in prepletenost vsega (2)
2.1.3013 Vznemirljivo leto bo (3)
3.1.2013 Adrenalin naredi svoje (4)
4.1.2013 Spremembe se bodo resnično začele dogajati (5)
5.1.2013 Poenotenje (6)
6.1.2013 Nikola Tesla (7)


 • Novi horizonti odločanja in vodenja
  Dnevnik, Gazele 2012, str. 101-103


V posebni izdaji revije Dnevnik - Gazele 2012 je objavljen članek z naslovom Intuicija in menedžment: Novi horizonti odločanja in vodenja. Avtorici članka sta Violeta Bulc in Urška Batellino. Po mnenju Violete Bulc smo "v odnosu do intuicije v poslovnem svetu večinoma še zadržani. Z njo sicer živimo, a o njej neradi govorimo. Zato niti nimamo izoblikovanega poslovnega jezika zanjo."


 • Kaj vidim na robu znanega
  Revija "Skupaj za zdravje človeka in narave", december 2012-januar 2013, stran 30


Objavljen je prispevek Violete Bulc z dogodka "Vdihnimo navdih". Posnetek si lahko ogledate tukaj.


 • Novi čas zahteva tudi nove strukture in nove odnose
  Revija "Skupaj za zdravje človeka in narave", december 2012-januar 2013, stran 31


V reviji je objavljen prispevek Violete Bulc na temo novih struktur in novih odnosov. Celotni prispevek si lahko preberete tukaj. • Nismo le družba znanja, zorimo v družbo zavedanja
  Dnevnik, Poslovno izobraževanje, 1.oktober 2012


V prispevku je objavljen pogovor o pomenu poslovnega izobraževanjav času vsesplošne preobrazbe tudi z Violeto Bulc. Njene misli so, da je nastopilo obdobje za učenje povezovanja, sodelovanja, soustvarjanja in aktivnega, srčnega sobivanja.


 • Moralni kapitalizem?
  MQ, številka 22 september 2012


V reviji Združenja Manager MQ je objavljen intervju o moralnem kapitalizmu s Stevom Young, ki ga je naredila Violeta Bulc.


 • Moralni kapitalizem?
  Aktualno 2.0, 4. september 2012


V Aktualno 2.0 pogovor z Stephan B. Young-om, globalnim direktorjem organizacije CTR, prve, ki je izzvala poslovno skupnost in nagovorila jedro vprašanj o kapitalizmu, v iskanju prihodnjih rešitev.


 • Intuicija tudi v odločanju
  MQ Revija Združenja Manager, julij 2012 št. 21


V MQ Reviji Združenja Manager je objavljen članek mag. Violete Bulc z naslovom Intuicija tudi v odločanju. Avtorica je mnenja, da je intuicija "neodtujljiv del našega celostnega procesa odločanja, kjer se intuicija in ratio zlijeta in skupaj tvorita bazen, iz katerega črpamo informacije in podatke za določanje."


 • »COWORKING« kot kreativen način dela se razvija tudi v Sloveniji
  Aktualno 2.0, 16.julij 2012


Pogovor z Luko Piškoričem, začetnikom, pobudnikom in soustvarjalcem coworking scene v Sloveniji.


 • "Inovativnost je miselni ustroj"
  Časopis FMR-Media, Komunikator, letnik 12, št. 63, junij 2012


V internem časopisu koncerna Kolektor je objavljen intervju z Violeto Bulc. V njem podrobneje predstavi dve izmed šestih temeljnih vrednot koncerna, inovativnost ter timski duh.


 • Slovenski podjetniki si bodo oddahnili na golfu in morju
  Časnik Finance, F-stil, Kam na dopust, 19.06.2012


V anketi je sodelovala tudi Violeta Bulc, ki pravi, da bo letošnji dopust preživela na jadranju in izobražrevalnem izletu na Škotski.


 • Kako vreme vpliva na vaše nakupe?
  Časnik Finance, Vreme in posel, 14.06.2012


Izjavo o vplivu vremena na nakupe je dala tudi Violeta Bulc, ki pravi, da mala ima vreme vpliv na njeno nakupovanje. V močno deževnem vremenu se po nakupih ne odpravi.


 • Zelena ekonomija postaja vidna (tudi v številkah)
  Aktualno 2.0, 13.junij 2012


Najnovejša dogajanja na področju zelene ekonomije, pobude in stanja zavesti za blaginjo Planeta Zemlja, bomo pogledali skozi oči Vide Ogorelec Wagner, direktorice Umanotere, nevladne organizacije za trajnostni razvoj v Sloveniji.


 • Do prave ideje z intuicijo
  Prava ideja!, RTV SLO, 13. junij 2012

V oddaji Prava ideja so pripravili prispevek, ki govori o intuiciji. V prispevku je predstavljen tudi odlomek iz 2. InCo dogodka na temo »Orodja za razvoj intuicije«, katerega nosilec je Vibacom. Mag. Violeta Bulc pravi, da so »Uspešni tisti, ki znajo intuicijo in logiko dobro povezati«.


 • Inovativni preboji in intuicija
  Dnevnik, Zaposlitve&kariera, 2. junij 2012


V sobotni prilogi časopisa Dnevnik je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc na temo inovativnih prebojev in intuicije.


 • Sistemsko in holistično razmišljanje – vodič k cvetočem planetu
  Aktualno 2.0, 15.maj 2012


V tokratnjem Aktualno 2.0 smo govorili z Alexanderom Laszlo, ki zase pravi alkimist in vorticist.


 • Futuristični tramvaji in višji ulični utrip
  Delo, 9.maja 2012


Objavljene so želje mestu Ljubljani. Tudi Violeta Bulc želi prestolnici, da bi se še naprej tako dobro razvijala in ji podarila veliko smeha in radosti ter okrepila kulturo.


 • Inovacije na področju struktur – odprti sistemi
  Aktualno 2.0, 7.maj.2012


Intervju z dr. Merrelyn Emery in zgodba o "odprtih sistemih"


 • Iz nas vseh kultura biva
  Preplet kulture, številka 15, april-september 2012


Objavljen je članek Violete Bulc. "Seštevek kulture nas vseh se zlije v novo, višjo vrednost na nivoju geografskega, virtualnega, koncepatualnega ali vsebinskega prostora."


 • Ni me strah!
  Ona, Priloga Dela, številka 16, torek 17.april 2012


V prilogi je objavljen intervju z Violeto Bulc o njenem poslovnem življenju in šamanstvu.


 • New organizational and social paradigm: From cooperation to co-creation and sustainable coexistence
  Journal of Organisation Transformation & Social Change, Volume 9, Number 1, 20.3.2012


Mag. Violeta Bulc je v mednarodni reviji Journal of Organisation Transformation & Social Change, objavila članek z naslovom New organizational and social paradigm: From cooperation to co-creation and sustainable coexistence.


 • Modrec vabi k akciji
  Aktualno 2.0, 11.april 2012


V aprilskem Aktualno 2.0 je objavljen intervju s prof. ddr. Majtažem Mulej o družbeni odgovornosti.


 • Kaj vidimo na robu znanega?
  Dogodek "Vdihnimo navdih", Studio 12, 31.3.2012


Ob 4-letnem obstoju je Studio 12 organiziral celodnevni dogodek "Vdihnimo navdih". Tudi Violeta Bulc je sodelovala s predavanjem "Kaj vidim na robu znanega?".


 • Zakaj je samopodoba pomembna za razvoj družbe?
  Časopis Ne-odvisen.si, številka 2, 18.marec 2012


Violeta Bulc je v časopisu prispevala članek o zavedanju človekove samopodobe, njegovi moči, odgovornosti in ustvarjalnosti kot posameznika in je nepogrešljiv člen družbe kot celote.


 • Mreženje predmetov: moč povezovanja misli, izkušenj in modelov
  Revija Mednarodno inovativno poslovanje, marec 2012


V reviji je Violeta sooavtorica članka v katerem pišejo, da ima izobraževalni sistem velik vpliv na širjenje vrednot, kulture, etike in norm, ki so bile dolgo časa potisnjene na stran, a so za rešitev sodobne krize medčloveških odnosov izjemnega pomena.


 • Intuicija kot orodje in vzvod za razvoj sodobne družbe
  Aktualno 2.0, 19.3.2012


Aktualno 2.0 je v mesecu marec namenjen predstavitvi intuiciji kot orodje in vzvod za razvoj sodobne družbe. Predstavljen je intervju z dr. Nejo Zupan.


 • Moč mladostne vizije v poslovnem modelu
  Aktualno 2.0, 6.3.2012

V tokratnem Aktualnem 2.0 je predstavljen intervju s Petro Jerina, soustvarjalko internetnega interaktivnega časopisa Profanity.


 • Kaj ti koristi moč, če z njo manipuliraš
  Tonja Blatnik, HRM, februar 2012


Tonja Blatnik je v reviji HRM objavila članek z naslovom: Kaj ti koristi moč, če z njo manipuliraš. V članku omenja pomen intuicije, pri čemer citira tudi mag. Violeto Bulc, ki pravi da bosta "razvoj in manifestacija intuicije v poslovnem in splošnem družbenem življenju v prihodnje zaznamovala naš prostor z enako močjo, kot to počne danes inovacija".


 • Internacionalizacija znanja, modrosti in predanosti
  Aktualno 2.0, 13.2.2012


Februarski Aktualno 2.0 govori o projektu Challenge:future.

 • Kaj odlikuje dobrega prodajalca
  Finance, 10.2.2012


Mag. Violeta Bulc je v častniku Finance odgovorila na vprašanje Kaj odlikuje dobrega prodajalca. Po njenem mnenju: "Dober prodajalec nagovarja resnične potrebe svoje stranke."


 • Glavno mesto bi lahko naredilo korak naprej
  Delo, 9.2.2012


V članku je predstavljen delovanje modela inovativnih lokalnih skupnosti v litijski občini. Srce Slovenije kot dober primer dobre prakse. Po njenem mnenju ima občina Ljubljana veliko priložnost za implementacijo tovrstnega modela.


 • "BTC z vizijo" v letu 2011
  Moj BTC, glasilo, december 2011


Zaključuje se že četrto leto izvajanja projekta "BTC z vizijo". Glavni namen projekta je spodbujanje samoiniciativnosti zaposlenih pri kreiranju svežih poslovnih idej in projektov. Ob tej priložnosti je Violeta Bulc prispevala članek o izvajanju projekta.


 • Iz nezavednega v zavedno
  Aktualno 2.0, 9.1.2012


Za temo januarskega Aktualno 2.0 (intuicija) verjamemo, da bo zelo pomembno vplivala na nas kot posameznike, organizacije, skupnosti. Tema je osebna, z dimenzijo moči in sposobnostjo odpiranja neznanega.


 • Inovativnost na DOBI
  Doba Fakulteta


Izjava Violete Bulc o inovativnosti na Dobi.


 • Inovacijska infrastruktura (I2) - model množičnega inoviranja
  Aktualno 2.0, 21.11.2011


Aktualno 2.0, ki je izšel 21. novembra, govori o prvem modelu za množično inoviranje, razvitem na osnovi slovenskih izkušenj in znanj. Model inovacijska infrastruktura I2 je bil uvrščen tudi med 50. najboljših slovenskih inovacij in predstavljen na 6. Slovenskem forumu inovacij.


 • Pomen podjetnosti za razvoj inovativne lokalne skupnosti
  Aktualno 2.0, 27.10.2011

Novembrski aktualno je izšel malce bolj zgodaj kot ponavadi, a z razlogom. Zgodil se je nov navdih, ki ga ne smemo spregledati. Govori o o družbi, prihodnosti, bolj natančno o moči medgeneracijskega povezovanja ter projektu Simbioz@.


 • Pomen podjetnosti za razvoj inovativne lokalne skupnosti
  Knjiga "V poslanstvu dreves", Center za zunanjo ureditev


Ob 20.letnici delovanja Mizarstva Kos, je podjetje Center za zunajo ureditev izdalo knjigo "V poslanstvu dreves". Violeta je prispevala s svojim poglavjem "Pomen podjetnosti za razvoj inovativne lokalne skupnosti".


 • Ko nas namesto strahu, napolni radost življenja
  Aktualno 2.0, 18.10.2011


V oktobrskem Aktualnem 2.0 je objavljen intervju z Bojanom Kodelja, vodjo gibanja ne-odvisen.si.


 • Netehnološke inovacije - kako z novimi pristopi vodenja do dodane vrednosti?
  (R)evolucija poslovnih premikov, Prosperia, Brdo, 13.10.2011


Violeta Bulc se udeležila 3.strateškega srečanja udeležencev energetskega trga kot moderatorka sklopa "Netehnološke inovacije - kako z novimi pristopi vodenja do dodane vrednosti?" Prispevki so objavljeni v zborniku z naslovom (R)evolucija poslovnih premikov.


 • S povezovanjem malih trgovcev do nižjih logističnih stroškov
  Časnik Finance, 6.10.2011


V članku je Violeta Bulc pisala kako lahko mali trgovci z inovacijami v oskrbovalni verigi nižajo logistične stroške.


 • Internet je odprt sistem,...
  Ne-odvisen.si, priloga Nedelo, 2.10.2011


Violeta Bulc je časopisu prispevala članek "Internet je odprt sistem, zato je odgovornost za njegovo uporabo na naši strani".


 • Violeta Bulc botrica
  Denar in, priloga Dnevnika, številka 66, letnik 13, 21.9.2011


V prilogi je novica o splavitvi ladjice Ljubljanice, kateri je Violeta Bulc botra. Krst se je zgodil sredi septembra pri Prulskem mostu.


 • USPEH = inženirska ambicija + mojstrski dotik + navdih dizajna + tržna niša
  Aktualno 2.0, 13.9.2011


V septembrskem Aktualnem 2.0 je objavljen intervju z izumiteljem Ljubljanice - novega rečnega plovila za turistično plovbo, Anžetom Logararjem.


 • Innovation ecosystem and tourism
  Academica Turistica - Tourism and Innovation Journal, 1/2011


Fakulteta za turistične študije Portorož je izdala svojo prvo izdajo revije Academica Turistica - Tourism and Innovation Journal. V reviji je svoj članek z naslovom Innovation ecosystem and tourism objavila tudi mag. Violeta Bulc.


 • Naj država v TEŠ spusti stratege?
  Finance, 12.8.2011


V časniku Finance so ob članku z naslovom Bodo TEŠ 6 namesto vlade reševali Nemci? objavljeni tudi odgovori znanih Slovencev na vprašanje "Naj država v TEŠ spusti stratege?". Mnenje mag. Violete Bulc je sledeče: "Z vstopom tujca se glavni izziv gradnje TEŠ 6 ne spremeni. To pa je, ali je takšna naložba sploh skladna s tehnološkim razvojem in okoljskimi standardi. Menim, da bomo v desetih letih toliko napredovali, da bi lahko denar namesto v TEŠ 6 usmerili v alternativne vire energije. Denimo v Šaleški dolini, kjer je TEŠ, bi imeli velik center za alternativne vire energije, s čimer bi rešili tudi vprašanje zaposlenih v dolini, če bi se TEŠ zaprl."


 • Družbene inovacije v praksi
  Aktualno 2.0, julij 2011


Julijski Aktualno 2.0 govori o družbenih inovacijah.


 • Delovno okolje - priložnost za rast in osebni razvoj
  Studio 12, 24.6.2011


Mag. Violeta Bulc je sodelovala v pogovoru Studia 12 na temo Delovno okolje - priložnost za rast in osebni razvoj. Po mnenju mag. Violete Bulc so delovna okolja zelo različna in je težko potegniti neko skupno točko. Izpostavila je, da so odnosi med zaposlenimi v podjetju v veliki meri odvisni od tega kaj podjetje hoče doseči ter predvsem od tega v kateri evolucijski fazi se podjetje nahaja.


 • Ustvarjam torej sem ali Zakaj je odnos do nas samih eden ključnih za blaginjo sveta
  Zavarovalnica Maribor, Pri nas zmleto, junij 2011


V internem glasilu Zavarovalnice Maribor je objavljen tudi prispevek mag. Violete Bulc "Ustvarjam torej sem" ali "Zakaj je odnos do nas samih eden ključnih za blaginjo sveta". Prispevek govori o inovativnosti, pomenu medstrukturnega sodelovanja ter energijskem kapitalu oziroma sposobnosti manifestacije.


 • Naj se mecen javno razkrije ali ne?
  Finance, 15.6.2011


V časniku finance je mag. Violeta Bulc razkrila svoje mnenje o tem ali naj se mecen javno razkrije ali ne. Po njenem mnenju je to osebna odločitev mecena, ko pa gre za podjetje, se lahko javno razkrije.


 • Misleča okolja
  Publikacija Ustvarjalnost in inovativnost, 2011

V publikaciji Ustvarjalnost in inovativnost, katere avtor je Andrej Pompe, je objavljen tudi citat mag. Violete Bulc, v katerem izpostavi pomen mislečih okolij za kreiranje ustvarjalnosti in inovativnosti (stran 214) ter prikaz Faze evolucijskega razvoja poslovnega sistema (stran 215).


 • Moja prva zaposlitev
  Časnik Aktiv.si, 06/junij 2011

V časniku spletne strani www.aktiva.si je objavljen krateke članek o prvih zaposlitvah Violete Bulc.


 • Pilotni projekt "Eko-podjetništvo" v Notranjsko-kraški regiji
  Brošura MEDOSSIC, maj 2011


V predstavitveni brošuri podjetja MEDOSSIC je objavljen tudi prispevek o delavnici na temo Eko-podjetništvo v Notranjsko-kraški regiji, katero je vodila mag. Violeta Bulc.


 • Inovativne lokalne skupnosti - speči potencial Slovenije
  Zlati kamen, Slovenske občine 2011, maj 2011


Zlati kamen, revija za lokalno samoupravo, je izdala posebno izdajo, v kateri so bile predstavljene analize, lestvice, dobre prakse in svetovni trendi lokalnih skupnosti. V reviji je predstavljen tudi članek mag. Violete Bulc: Inovativne lokalne skupnosti - speči potencial Slovenije.


 • Rekreacija, delo in kuhanje na vrtu
  Delo, Znane (Ljubljančanke) za konec tedna, 13.5.2011


V časopisu Delo je pod rubriko Znane (Ljubljančanke) za konec tedna objavljen prispevek o mag. Violeti Bulc, ki konec tedna najraje preživi v družbi najbližjih. Zjutraj se s psičko odpravi na sprehod na grajski hrib, nato v objemu jutranjega sonca in petja ptic z otrokoma pozajtrkuje na vrtu, sledi sprehod po stari Ljubljani in dopoldanski klepet s prijetelji, priprava kosila na vrtu ter večerno druženje.


 • Prava ideja! Mnogim daje navdih, pogum in nove ideje za uresničitev sanj
  Finance, dogodki in ozadja, 10.5.2011


V časniku Finance je objavljen prispevek o oddajo Prava ideja! ter letošnji InJo nagrajenki Editi Cetinski Malnar. Predstavljena je tudi InJo nagrada ter mag. Violeta Bulc, kot pobudnica nagrade in inovacijskega gibanja - InCo gibanja.


 • InJo nagrada za najboljši novinarski prispevek
  oddaja Prava Ideja! 26.4.2011


V oddaji Prava Ideja je predstavljena InJo nagrada za najboljši novinarski prispevek, ki jo je prejela njihova novinarka Edita Cetinski. V prispevku je objavljen tudi intervju s pobudnico in ustanoviteljico InCo gibanja, mag. Violeto Bulc, kot tudi izjava mag. Blaža Kavčiča, predsednika Državnega sveta RS, o samo oddaji.


 • Inovativnost naj podjetje vgradi v svoj DNK
  Dnevnik, 23.4.2011


V članku Inovativnost naj podjetje vgradi v svoj DNK je objavljen citat mag. Violete Bulc. Čeprav inoviranje na vseh ravneh (izdelki, tehnologije in procesi) zadnji dve leti skozi različne pore prežema tudi slovensko družbo, so akterji še precej nepovezani, gospodarska kriza pa je še izostrila poudarek na dejstvu, da "statične strukture, ki hromijo podjetja in jim ne dovoljujejo hitrega prilagajanja in odzivnosti", kot pravi mag. Violeta Bulc, koordinatorka InCo, gibanja za inovativni preboj Slovenije, ne bodo preživele.


 • Odmevi
  RTV Slo, oddaja Odmevi, 21.4.2011


V Oddaji odmevi je od 36 minute dalje omenjena tudi podelitev InJo nagrade 2011, ki jo je za prispevek v oddaji Prava Ideja! gost Peter Florjančič prejela Edita Cetinski.


 • Podjetništvo in duhovnost – most med etiko, soljudmi in konkurenčnostjo?
  Studio 12, Pogovorni večer, 19.4.2011


Mag. Violeta Bulc je sodelovala v Pogovornem večeru Studia 12 na temoPodjetništvo in duhovnost - most med etiko, soljudmi in konkurenčnostjo. Pogovor si lahko ogledate na sledečih linkih: 1. del pogovora / 2. del pogovora


 • Etične dileme v vodenju
  videolectures.net, april 2011


Mag. Violeta Bulc je sodelovala v okrogli mizi z naslovom Etične dileme v vodenju, ki jo je organizirala Sekcija mladih managerjev, pod okriljem Združenja Manager.


 • Inovacije v odprtih oskrbovalnih verigah
  Časnik Finance, 18.4.2011


Mag. Violeta Bulc je v časniku Finance podala mnenje o primerih dobre prakse inovacij v oskrbovalnih verigah. Po njenem mnenju je »pravi model sodelovanja z glavnimi dobavitelji, da jih pritegneš k razmišljanju o novem izdelku in skupaj sestaviš nov izdelek ali storitev«.


 • Do preboja z dinamičnimi sistemi
  Dnevnik, 16.4.2011

Mag. Violeta Bulc je v časopisu dnevnik predstavila inciative in aktivnosti InCo gibanja ter poudarila pomen inovativnosti za razvoj in napredek tako slovenske kot globalne družbe. V članku je bila predstavljena tudi prihajajoča mednarodna InCo konferenca 2011.


 • Častno razsodišče sprejelo prve razsodbe
  Revija Združenja Manager, marec 2011


Častno razsodišče Združenja Manager, katerega članica je tudi mag. Violeta Bulc, ne ugotavlja zakonitosti ravnanja svojih članov, presoja pa skladnost njihovega ravnanja s sprejetim Kodeksom etike. Mag. Violeta Bulc meni, da so prave odločitve lahko sprejete le na podlagi odprtega dialoga.


 • Kaj je najboljši izum?
  Časnik Finance, 25.3.2011

Mag. Violeta Bulc je v časniku Finance podala svoje mnenje o najboljšem izumu. Zanjo je najboljši izum kolo, saj je "olajšalo rutinska dela v življenju ljudi in vplivalo tudi na druge tehnološke izume."


 • Reven je tisti, čigar cilj je bogastvo
  Dnevnik, priloga Nika, 23.3.2011


Mag. Violeta Bulc je v prilogi Dnevnika- reviji Nika podala svoje mnenje o kazalnikih uspešnosti: "Občutek imam, da so moški zgradili model uspešnosti, ki je predvsem vezan na materialistične in finančne kazalnike uspešnosti."


 • Sem odločno proti resetiranju Slovenije!
  Časnik Finance, Priloga Inovativnost in razvoj, 23.3.2011


Objavljen je pogovor z Violeto Bulc o močnih straneh slovenskega inventorstva in šibkih straneh inovatorstva ter o tem, da moramo okrepiti organozacijske vede, ekonomske modele in pristope k razvoju odnosov.


 • Anketa: Novost, ki vas je v zadnjem času najbolj presenetila
  Revija Simply clever, marec 2011


Mag. Violeta Bulc je sodelovala v anketi revije Simply clever ter kot novost, ki jo najbolj preseneča izpostavila spoznanja za nove rešitve.


 • Želja, volja in motiv ključni za razvoj inovacijske strukture v podjetju
  Delo, poslovno svetovanje, 21. marec 2011


V časopisu Delo je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc o svetovanju slovenskim podjetjem za razvoj inovacijske strukture.


 • Kamenček za mozaik poštenosti
  Delo, mnenja, 19. marec 2011

Mag. Violeta Bulc je v časopisu Delo podala svoje mnenje o poslovni etiki in morali.


 • Managerji iz svojih vrst izključili Tovšakovo in Šrota, ne pa tudi Kordeža
  Dnevnik, 17.3.2011


V časopisu Dnevnik je objavljena odločitev častnega razsodišča Združenja manager, katerega članica je tudi mag. Violeta Bulc.


 • Trajnostni razvoj se začne v občini
  Dolenjski list, 17. marec 2011


V časopisu Dolenjski list je objavljen članek, ki govori o 2. konferenci inovativnih lokalnih skupnosti - InLoCom 2011.


 • Inovativne lokalne skupnosti – potencial, ki lahko prebudi Slovenijo (morda tudi svet)
  Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 17. marec 2011


Marčevska izdaja e-publikacije Aktualno 2.0 govori o InLoCom konferenci 2011, ki se je odvijala 11. marca 2011 v občini Šentrupert.


 • Šrot in Tovšakova izključena iz Združenja Manager
  Delo, gospodarstvo, 16. marec 2011


V časopisu Delo je objavljena odločitev častnega razsodišča Združenja Manager, katerega sestavlja tudi mag. Violeta Bulc.


 • Šentrupertu in Škocjanu priznanje InLoCom
  Vaš kanal, 14. marec 2011


Televizija Vaš kanal je objavila prispevek o podelitvi nagrad inovativnim lokalnim skupnostim.


 • Vredne ste Nobelove nagrade
  Priloga Ona, 8.marec 2011


V reviji je podjetnik Ivo Boscarol izpostavil poleg Danice Purg tudi Violeto Bulc kot najuspešnejšo Slovenko.


 • Do etičnih managerjev tudi z učinkoviteje izvajano zakonodajo in mnenjskim pritiskom
  Dnevnik, 25.2.2011


V časopisu Dnevnik je objavljen prispevek o okrogli mizi na temo etičnega odločanja, na kateri bo sodelovala tudi mag. Violeta Bulc.


 • InCo gibanje - gibanje za inovativne preboje
  Časopis družbe Petrol, februar 2011


V reviji družbe Petrol je objavljen prispevek o razvoju in nastanku InCo gibanja. Mag. Violeta Bulc, pobudnica in ustanoviteljica InCo gibanja, v prispevku pripoveduje razvojno zgodbo InCo gibanja, od idejne zasnove ter začetka razvoja s spodbujanjem inovacijskega novinarstva, do vključitve vseh udeležencev inovativnega in trajnostnega razvoja v odprt inovacijski ekosistem.


 • Z zelenim poročanjem na Stanford
  Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 16. februar 2011


V februarski izdaji Aktualnega 2.0 je objavljen intervju z letošnjo nagrajenko InJo štipendije 2011, Simono Drevenšek.


 • Kultura, veš svoj dolg?
  Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 7. februar 2011

Ob Prešernovem dnevu, slovenskemu kulturnemu in državnemu prazniku, je tudi posebna izdaja Aktualnega 2.0 posvečena kulturi ter njeni vlogi v inovacijskem ekosistemu.


 • Money and emotions… is it any different with you?
  Blog One Place!, januar 2011


Violeta Bulc je v blogu One Place! odgovorila na nekaj vprašanj o temi Money and Emotions... is it any different with you?


 • Feniks je poletel že sedmič
  Glas Gospodarstva, februar 2011


V reviji GZS-ja Glas gospodarstva je objavljen prispevek s podelitve nagrade Feniks 2010. Nagrado za kakovosten projekt je prejel tudi Vibacom za projekt InCo gibanje.


 • Nov vladar z nabirko v Argentini
  Nedeljski, 16.1.2011

V reviji Nedeljski dnevnik je v članku Nov vladar z nabirko v Argentini, kot oseba, ki bi lahko Slovenijo potegnila v optimizem, navedena tudi mag. Violeta Bulc.


 • Kako postati še boljši šef
  Časnik Finance, 14.01.2011

Violeta Bulc je v članku podala izjavo kdo je dober šef in se strinja z nasveti, ki so povzeti iz revije Harvard Business Review.


 • Inovativno do prebojev
  Oddaja Prava ideja!, RTVSLO, 11.01.2011


Violeta Bulc je bila gostja oddaje Prava ideja! Pogovor je potekal o inovativnosti in delu Vibacoma. Posnetek si lahko ogledate tukaj.


 • Ko mladost že diha z modrostjo
  Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 20.december 2010


V decembrski izdaji Aktualnega 2.0 je objavljen intervju z mladim inovatorjem Danom Poljšak.


 • BTC z vizijo - model trajnostnega inoviranja družbe BTC
  MOJ BTC, glasilo BTC d.d., december 2010

V glasilu je objavljen članek Violete Bulc o delu na projektu za BTC d.d.


 • Etičnost in trajnostni odnos se splačata
  Dnevnik, 18.12.2010


V Dnevniku je objavljen pogovor z Violeto Bulc.


 • Prometeja znanosti bo prejela Violeta Bulc
  Dnevnik, 14.12.2010


V časopisu Dnevnik je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc, dobitnico Prometeja znanosti.


 • Evolution in Leadership
  TEDx, ljubljana, 7.- 8. 12 2010


Na spletu je objavljen dogodek TEDx na katerm je sodelovala tudi Violeta Bulc s svojim predavanjem.


 • Kako spodbujati ideje in uresničevati inovacije?
  Prava ideja!, RTV SLO, 7.12.2010


V oddaji Prava ideja! je objavljen posnetek podelitve častnega priznanja združenja Aktivnih slovenskih inovatorjev, ki ga je dobila Violeta Bulc.


 • Edina pomembna slovenska surovina je lastna pamet
  Delo, gospodarstvo, 3.12.2010


V časopisu Delo je prispevek s 5. Slovenskega foruma inovacij, kjer so bila podeljena priznanja za izjemne dosežke na področju inovativnosti. Plaketo je prejela tudi Violeta Bulc, Igor Akrapovič, Ivo Boscarol, Sandi Češko, Peter Florjančič, Japec in Jernej Jakomin in Joc Pečečnik.


 • Etično poslovanje ima tržno vrednost
  Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 29.november 2010


V novembrski številki Aktualno 2.0 so objavljeni vtisi s konference v Bruslju "World Forum for Ethics in Business (WFEB)".


 • Podjetnica in šamanka
  Revija Jana, 26.11.2010


V reviji je objavljen intervju z Violeto Bulc o njeni življenski poti in dosegih: do črnega pasu na akademiji borilnih veščin v Kaliforniji, pamet do magisterija in službe v sloviti Silicijevi dolini, potreba po duhovni rasti pa do šamanske akademije na Škotskem. V Sloveniji jo za svetovalko najemajo najuspešnejši menedžerji. Več...


 • Čestitke vodstvu in vsem, ki soustvarjajo zgodbo centra
  Brošura "Iz Srca" Center za razvoj Litija, november 2010


V brošuri ob 10.letnici Centra za razvoj Litija je tudi izjava Violete Bulc.


 • Zdaj se prvič zares prebujamo
  revija Jana, 23.11.2010


V reviji Jana je objavljen intervju z Violeto Bulc "Zdaj se prvič zares prebujamo".


 • Civilne iniciative! Čas je, da opolnomočimo svojo vlogo v inovacijskem ekosistemu!


Novembra smo v Aktualno 2.0 pisali o dogodku InCo/ChangeTheGame, ki se je odvijal v Državnem svetu.


 • Ko produktivnost in kakovost srečata inovativnost in se nasmehneta
  Dnevnik, Gazela 2010, oktober 2010


Ob desetletju nagrade Zlata gazela je v reviji Gazela 2010 napisala članek tudi Violeta Bulc na temo inovativnosti.


 • Iščem zanimive ljudi in teme, ki me bogatijo
  Vodnik za poslovna srečanja, številka 10, letnik 17, oktober 2010


V reviji je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc o poslovnih srečanjih, ki jo osebno bogatijo.


 • Inovativnosti se bomo morali (na)učiti
  Časnik Finance, Oglasna priloga "Poslovno izobraževanje", 19.10. 2010


V Časniku Finance je objavljen intervju z Violeto Bulc, inovativnost uvaja nova pravila igre pri ustvarjanju dodane vrednosti, ki jih moramo šele osvojiti.


 • Lift Worshop @ Hungary
  Lift Worshop @ Hungary, 26.9.2010

Violeta Bulc se je udeležila konference na Madžarskem Lift Worshop @ Hungary.


 • Rešitve, ki jih financira država, so še premalo učinkovite
  Dnevnik, 11.9.2010


V časopisu Dnevnik je objavljen pogovor z mag. Violeto Bulc o dosedanjih in prihodnjih aktivnosti InCo gibanja.


 • Nagrada za inovacijsko novinarstvo
  RevijaE-neo, avgust 2010

V reviji E-neo je objavljen promocijski članek v katerem je predstavljen projekt InCo Jr. in dogajanje s 2. nacionalne delavnice o inovacijskem komuniciranju za mlade.


 • Inovacijsko komuniciranje znotraj podjetij (InCo Corp)
  Revija Znanje, julij-oktober 2010


V reviji Znanje je Violeta Bulc v članku predstavila "InCo Corp", izraz, ki je v strukturi blagovne znamke InCo gibanje in podpira vse faze inovacijskega procesa organizacije.


 • Razvojna konferenca: Eko inovacije
  Glasilo Kovinoplastike LOŽ d.d., avgust 2010


V internem glasilu podjetja Kovinoplastike LOŽ d.d. je objavljen članek o Razvojni konferenci: Eko inovacije - Inovacije za trajnostni razvoj, na kateri je moderirala okroglo mizo Violeta Bulc. • Kaj nas lahko šamani naučijo o poslu
  Manager, Finance, št. 7/8, julij 2010


V reviji Manager je objavljen intervju z Violeto Bulc o tem kako uporablja šamanske tehnike pri vsakdanjem delu.


 • Med znanjem in modrostjo
  Prepletanje, ZM, št. 05, junij 2010


V reviji Prepletanje je objavljen članek Violete Bulc o oblikovanju modrosti človeštva od preteklih civilizacij in česa se lahko od njih naučimo.


 • Boljši posli zaradi nogometa
  Delo, Posel & denar, 28. junij 2010


V Delovi rubriki "Posel & Denar" je Violeta Bulc odgovarjala na anketo o prepoznavnosti Slovenije zaradi naše nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu in kakšne priložnosti se lahko ponudijo slovenskemu gospodarstvu.


 • Violeta Bulc, pobudnica in koordinatorka InCo gibanja, gibanja za inovativni preboj
  Dnevnik, 9.6.2010


V časopisu Dnevnik je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc, pobudnico in koordinatorico InCo gibanja, o prenosu znanj iz akademske sfere v gospodarstvo, o spodbujanju inovativnosti ter o načinih, ki bi spodbudili inovativnost celotne družbe in ne le najboljših podjetij.


 • Rituali za čistejše okolje
  Manager +, št.3, junij 2010

V reviji Manager + je Violeta Bulc povedala po katerih načelih trajnostnega razvoja deluje naše podjetje.


 • Discipline in orodja za inoviranje
  Tednik Helios, 24.maj 2010, št. 9

V internem časopisu podjetja Helios je objavljen prispevek Violete Bulc in njenem predavanju zaposlenim v podjetju.


 • Družbena inovacija: InCo gibanje - gibanje za inovativni preboj Slovenije
  Zbornik prispevkov, GZS, 17. maj 2010


V Zborniku prispevkov Gospodarske zbornice Slovenije je Vibacom predstavil InCo gibanje kot družbeno inovacijo.


 • "Zakaj gremo, kamor gremo?"
  priloga Polet, 4.marec 2010


V prilogi Polet, 4.marec 2010, je objavljen intervju z Violeto Bulc z naslovom "Zakaj gremo, kamor gremo?"o družbi v kateri smo se znašli in kako jo čim bolje popeljati iz krize.


 • "V odnosih sta lepota in moč"
  revija Naša žena, marec 2010


V reviji Naša žena, marec 2010, je objavljen prispevek Violete Bulc z naslovom "V odnosih sta lepota in moč". • Vibacom partner Poslovnega kluba BTC LC
  spletna stran BTC LC, februar 2010


Na spletni strani BTC LC je Vibacom predstavljen med partnerji Poslovnega kluba LC.


 • "Trajnostni razvoj je stanje duha"
  Revija Azimut, zima 2009


V reviji UniCredit Bank, Azimut, zima 2009, je objavljen prispevek Violete Bulc na temo trajnostnega razvoja. V prispevku omenja, da je trajnostni razvoj stanje duha in šele kot tak lahko resnično odigra vlogo spodbujevalca filozofije sobivanja in enakovrednosti vsega, kar je okoli nas in v nas samih. • "Zaposleni z vizijo"
  Glasilo Moj BTC, december 2009


V decembrski številki BTC-jevega internega glasila Moj BTC je objavljen članek Mojce Štepic (Vibacom) in Petre Novak (BTC) o projektu Ideje z vizijo, preko katerega se v BTC-ju spodbuja in nagrajuje ustvarjalnost in inovativnost med zaposlenimi."


 • "Prelomni jesenski dan"
  Revija MQ, december 2009, 13.številka


V decembrski reviji Združenja Manager, MQ, je objavljen prispevek o Violeti Bulc. Prispevek govori o njenem moderiranju okrogle mize na temo ustvarjalnosti, ki se je odvijala na Jesenskem srečanju ZM.


 • "Kapitalova lestvica 65 najpomembnejših žensk v Sloveniji"
  Kapital, 20.12.2009

Violeta Bulc se je letos ponovno uvrstila na seznam najuspešnejših slovenskih žensk s področja gospodarstva in politike, ki ga vsako leto objavlja revija Kapital. Letošnji seznam obsega kar 65 najpomembnejših slovenskih žensk. "Verjamem v človeka in njegovo ustvarjalno moč. Verjamem v evolucijo in izjeme, ki spreminjajo njen tok," pravi Bulčeva v prispevku.


 • "Povezovanje za inovativni preboj"
  Dnevnik, 12.12.2009, Jana Petkovšek Štakul


V prispevku Jane Petkovšek Štakul piše o InCo gibanju za inovativni preboj Slovenije.


 • "Gibanje InCo"
  Odmevi, TV Slovenija, 8.12.2009

V oddaji Odmevi RTV Slovenija je bilo predstavljeno InCo gibanje, ki ga koordinira Vibacom. V prispevku so poudarili, kako gibanje povezuje ljudi z zamislimi, podjetja, raziskovalne institucije, akademike in politike."Ključno je, da se človeka dotakneš na tistem v čemer je res dober in potem tudi bo ustvarjal", je povedala Violeta Bulc, pobudnica gibanja. Prispevek si lahko ogledate tu.


 • "Projekt BTC z vizijo"
  Dnevnik, 7.12.2009


V časopisu Dnevnik je objavljen prispevek o Manifestu InJo-InCo za inovativni preboj Slovenije.


 • "Projekt BTC z vizijo"
  HRM, november 2009, letnik 7 2009, številka 32V 32. številki strokovne revije za ravnanje z ljudmi, HRM, je objavljen prispevek Mojce Štepic in Violete Bulc z naslovom "Projekt BTC z vizijo". V članku avtorici predstavljata prakso spodbujanja trajnostnega inoviranja v družbi BTC na primeru projekta, na katerem Vibacom sodeluje kot strateški svetovalec od leta 2007.


 • Če želite spodbujati inovativnost, komunicirajte
  Dnevnik, Gazele, oktober 2009


V oktobrski Dnevnikovi posebni izdaji Gazele je objavljen članek Estere Lah Poljak v soavtorstvu s Polono Pibernik. V članku z naslovom "Če želite spodbujati inovativnost, komunicirajte" predstavljata Švedsko kot inovativno tudi na državni ravni, pri čemer je pomembna njihova podpora konceptu inovacijskega novinarstva, ki se v okviru InCo gibanja razvija tudi v Sloveniji.


 • Z vodenjem ustvarjalnih nimamo izkušenj
  MQ, september 2009, 12. številkaV 12. številki revije Združenja Manager, MQ, na temo inovativnosti, je objavljen članek mag. Violete Bulc, ki predstavlja nove poslovne modele.


 • Inovativnost šolarjev za preboj Slovenije
  Finance, 21.9.2009V Financah je objavljen prispevek Aleša Čakša z naslovom "Inovativnost šolarjev za preboj Slovenije", ki govori o InCo gibanju in projektu InCo Jr. za spodbujanje ustvarjalnosti in inovativnosti mladih, ki ga v okviru Vibacoma vodi Mojca Štepic.


 • InCo konferenca 2009 o pomenu dialoga in komuniciranja o inovativnosti
  Piar na kvadrat, Maj-junij 2009, št.10


Estera Lah v prispevku pojasnjuje pomen InCo konference 2009 in njen prispevek k spodbujanju pomena dialoga in komuniciranja o inovativnosti.


 • Čas je za inovativne poslovne modele
  MQ, Junij 2009, št. 11Estera Lah v prispevku z naslovom "Čas je za inovativne poslovne modele", pojasnjuje in poudarja predvsem pomembnost medsebojnega povezovanja, ki je eden izmed ključnih vzvodov slovenske konkurenčnosti.


Smo dobri gospodarji?
Vaš kanal, 9.junij 2009


V oddaji Smo dobri gospodarji? na Vašem kanalu je bil objavljen prispevek o projektu InCo Jr., ki ga je v Posavju podprlo podjetje Kostak d.d. Predstavljeni so bili učenci, ki so sodelovali v projektu, njihovi mentorji ter vodja projekta InCo Jr. - Mojca Štepic. Oglejte si prispevek.


 • Kostak spodbuja ustvarjalnost in inovativnost med mladimi
  Glasnik Kostaka, April 2009, št. 17V internem glasilu podjetja Kostak d.d. je objavljen povzetek našega dela oz. InCo Jr. projekta, v okviru katerega smo v okolici Krškega pod pokroviteljstvom Kostaka v OŠ in SŠ izvajali delavnice o inovativnosti.


 • Zaradi dela ne krajšajte počitka
  Finance, 24. februarja 2009, št. 37"Potrebno je ostati odprt in razumeti, da se vsi srečujejo s stresom in notranjimi pritiski, ki jih povzroča kriza".

S temi besedami Violeta Bulc začenja svoj prispevek v članku in v nadaljevanju na kratko podaja svoje predloge o tem, kako kot poslovnež v najhujših mesecih krize nabrati moč in psihično kondicijo.


 • Kljub recesiji je treba gledati naprej
  Delo FT, 16.2.2009V intervjuju Janko Pirkovič iz BTC Logistike, ki je prejel naziv Logist leta 2008, omenja vlogo Vibacoma kot svetovalca pri razvoja njegovega podjetja.

"/.../K temu je treba dodati znanje, nenehno izobraževanje in pomoč zunanje svetovalne ustanove. To je družba Vibacom, ki nam je pomagala pri razvoju. Zunanji svetovalci prevetrijo podjetje, prinesejo nova znanja in orodja. Brez pripravljenosti poslušati druge in se zamisliti nad sabo je težko napredovati in delati bolje, saj je vedno je kdo, ki ve še kaj več."


 • Posel mojega življenja
  Finance, 20.1.2009Objavljena izjava Violete Bulc v Financah:

"Ne verjamem, da obstajajo taki enkratni posli. Želim pa si, da se ob koncu svoje življenjske poti ozrem nazaj in rečem, da je bilo vredno."


 • Sam nihče nič ne zmore
  MQ, Januar 2009, št. 09V januarski številki revije MQ je objavjen intervju z Violeto Bulc in Ladejo Godina Košir na temo finančne krize. Ena izmed glavnih njunih misli v članku:


"Družbena posledica krize bo osebna skromnost, ki je lahko tudi darilo posamezniku, planetu in družbi."

 • Violeta Bulc = inovativna

  Blog "Živi in pusti sled", Žiga Vavpotič, januar 2009


V prispevku je predstavljena Violetina kot mama in podjetnica, ki pravi, da je podjetje živ organizem. Opiše jo s preposto enačbo VIOLETA=INOVATIVNOST.


 • Kaj imajo skupnega ključavničar Marjan Bartolj, slovenski igralec, televizijski voditelj in režiser Jurij Zrnec, Microsoft in Trimo?
  TrimoTim, december 2008, glasilo Trimo d.d.V decembrski številki interne revije TrimoTim je objavljen članek Mojce Štepic o projektu InJo Junior, v katerem je sodeloval Trimo kot pokrovitelj.


 • Zaposleni v BTC-ju smo vključeni v projekt Ideje z vizijo
  Moj BTC, december 2008, glasilo BTC d.d.V decembrski številki BTC-jevega glasila Moj BTC je objavljen članek Violete Bulc (Vibacom) in Petre Novak (BTC) o projektu Ideje z vizijo, ki ga v BTC-ju koordinira Vibacom.


 • Kriza priložnost za inovativnost
  Finance, 03. decembra 2008, št. 233"Inovativnost je pravi odgovor na izzive, ki jih prinaša sedanja kriza, inovacije pa zahtevajo horizontalne povezave ter socialne mreže, ki lahko vodijo k inoativnim prebojem."

Tako se začenja članek v Financah, ki na kratko predstavlja prireditev InJo/InCo zajtrk, ki smo jo organizirali skupaj z IPRK-jem. Celoten članek si lahko preberete tukaj.


 • 14. letna konferenca Pomurskega društva za kakovost
  Murska Sobota, 27. november, 2008Mojca Štepic se je udeležila 14. letne konference Pomurskega društva za kakovost z naslovom "Poslovni procesi in kakovost".

V brošuri konference je objavljen prispevek Violete Bulc in Mojce Štepic na temo "Kako odnosi vplivajo na kakovost definicije in izvajanja poslovnih procesov?".


 • 10. konferenca kakovosti Gorenjske
  12. november, 2008Estera Lah se je udeležila 10. Konference kakovosti Gorenjske z naslovom "Vsi ljudje po naravi teže za znanjem", v okviru katere je izvedla predavanje na temo "Misleča podjetja - naslednji korak v evolucijskem razvoju poslovnih sistemov. Kdo so pravi ljudje za misleča podjetja in kako do njih?"

V brošuri konference je objavljen prispevek Violete Bulc in Estere Lah na zgoraj omenjeno temo.


 • Najvplivnejše poslovne ženske
  Kapital, 10. november 2008Revija Kapital je Violeto Bulc uvrstila med 50 najvplivnejših poslovnih žensk v Sloveniji.

"Življenje je zame vznemirljivo potovanje polno odkrivanja, učenja, razvoja in ljubezni. Bolj, ko se uspem na tej poti povezati, bolj zorim, bolj se počutim svobodno in srečno, več ustvarjam in koristim tistim, ki z mano sobivajo. Verjamem v dolgoročnost, v dobro in v nasmeh."


 • Finančna kriza
  Odmevi, 3. november 2008Izjava Violete Bulc o možnih ukrepih za reševanje finančne krize.

"Konkreten projekt je v Avstriji. Obstaja neko celo območje, kjer so se ljudje odločili, da bodo več ali manj kupovali produkte lastne proizvodnje, sicer po večji ceni, del tega dobička, ki se ustvarja s to, neke vrste lokalno trgovino, pa se vrača nazaj v pospešene razvojne projekte."


 • Stanford po Stanfordu 2008
  Piar na kvadrat, oktober 2008, št.08


Članek Estere Lah, Violete Bulc in Ladeje Godina Košir o konferenci Stanford po Stanfordu 2008, v katerem avtorice razlagajo bistvo konference in njeno ključno sporočilo ter opisujejo koncept inovacijskega novinarstva.


 • Ideje z vizijo
  Piar na kvadrat, oktober 2008, št.08


Izjava Violete Bulc in Mojce Štepic o projektu Ideje z vizijo.

"Ključno vlogo pri projektu "Ideje z vizijo" nosi interna komunikacija v horizontalnih in vertikalnih povezavah, ki skrbi za stalno prisotnost projekta v kratkoročnem spominu zaposlenih... "


 • Managerji o športu
  MQ, oktober 2008, št.08, Tonja BlatnikIzjava Violete Bulc o tem, kaj ji pomeni šport.

"Šport spremlja moje življenje od desetega leta starosti. Naučil me je discipline in vztrajnosti. Omogočil mi je razvoj odnosa do zmag in porazov, do bolečine in ljudi..."


 • Kakšna bi bila po vašem mnenju najboljša in najbolj učinkovita negativna propaganda?
  Finance, 28.avgusta 2008, št.165Izjava Violete Bulc o tem, kakšna naj bi bila najbolj učinkovita negativna propaganda.

"Načeloma ne verjamem v negativno propagando, ker je podcenjujoča in dela iz ljudi bedake. Torej bi bila najboljša nrgativna propaganda inteligentna in nežaljiva."


 • Nagrada za revijo Prepletanje
  MQ, julij 2008, št.07, Tonja BlatnikČlanek o konferenci Stanford po Stanfordu 2008 in o posebnem priznanju za inovacijsko novinarstvo, ki ga je na konferenci prejelo Združenje Manager za revijo Prepletanje.

"Na 3. regionalni konferenci o inovacijskem novinarstvu in komuniciranju Stanford po Stanfordu 2008, ki sta jo med 2. in 3. junijem organizirali podjetji Vibacon in IPRK, s koordinatorji konceptov InJo (inovacijsko novinarstvo) in InCo (inovacijsko komuniciranje), je kot partner sodelovalo Združenje Manager..."


 • Katere ideje so prave inovacije?
  MQ, april 2008, št.06, Estera Lah in Tonja BlatnikČlanek o razvoju inovacijskega novinarstva in modelu InCo ter napoved konference Stanford po Stanfordu 2008.

/.../ V Sloveniji je potrebo po inovacijskem novinarstvu, ki prepoznava inovativnost in njene vplive na širše okolje, prva zaznala inovatorka Violeta Bulc, direktorica podjetja Vibacom./.../"


 • S talenti in vrhunskim znanjem do najboljših rešitev
  Večer, 19. februar 2008, Lidija FerkV članku je opisana pot Violete Bulc ob razvoju evolucijskega modela poslovnih okolij in podane njene izjave na posamezne faze razvoja podjetij.

"Violeta Bulc, PMBA, lastnica in direktorica podjetja Vibacom, vidi svoj poslovni izziv v spodbujanju organske rasti poslovnih sistemov in v oblikovanju inovativnih orodij za njihovo dolgoročno stabilno rast..."


 • Naj učiteljica na VPŠM
  Novice - Poslovna skupina DOBA, Januar 2008V članku je podana izjava in zahvala Violete Bulc ob prejetju naziva za "naj učiteljico" v študijskem letu 2006/2007.


 • Letošnji Netko v virtualni džungli
  Glas gospodarstva, Januar 2008, Igor DrakuličV članku je opisana podelitev nagrad Netko za najboljšo poslovno in upravno spletno stran v Sloveniji, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Direktoratom za informacijsko družbo. Violeta Bulc je bila tudi članica žirije v kategoriji e-trgovine in druge e-storitve.

"Lastnica in direktorica podjetja Vibacom Violeta Bulc je nagrado Netko podelila lastnikom in ustvarjalcem spletne strani www.mimovrste.com."


 • Drugi dan: V znamenju znanosti
  MQ, december 2007, Tonja BlatnikV članku je opisan drugi dan jesenskega srečanja Združenja manager, v okviru katerega se je odvijala tudi okrogla miza pod moderatorstvom Violete Bulc iz Vibacoma.

"Moderatorka okrogle mize, Kako hitreje do dodane vrednosti, je uvodoma opozorila, da se način poslovanja spreminja. Poleg produktivnosti in kakovosti postaja ključni vzvd za višanje dodane vrednosti inovativnost."


 • Investiraj, ko plačaš vse položnice
  Moje Finance, 11/December 2007, Marja MiličV reviji Moje Finance je objavljen intervju z Violeto Bulc z naslovom Vlagaj, ko plačaš položnice.
"Vlagaj tisto, kar ti ostane, ko so plačane vse položnice, in ko je zagotovljena dnevna finančna varnost tvojih otrok". • Prepletanje in soodvisnost gospodarstva, kulture in znanosti
  Bilten Gorenja, d.d., 38/2007, Vesna Petkovšek


Opis vsebine pogovora, ki ga je v velenjski knjigarni Kulturnica organiziralo Društvo za kulturo Gorenje, in sicer na temo »Gospodarstvo, kultura in znanost – prepletanja in soodvisnost«. V pogovoru so poleg mag. Violete Bulc iz Vibacoma sodelovali še prof. dr. Alojz Ihan, prof. dr. Jadran Lenarčič, mag. Iztok Osojnik in mag. Franjo Bobinac.


 • Ustvarjanje inovativnih poslovnih okolij
  Zbornik konference Clustering07, oktober 2007


Opis vsebine delavnice Ustvarjanje inovativnih poslovnih okolij, ki jo je moderirala Violeta Bulc, in opis profesionalne poti Violete Bulc.


 • Slovenščina kot konkurenčna prednost
  Prepletanja, oktober 2007, Violeta Bulc in Iztok Osojnik


V članku avtorja opisujeta pomembnost in izvirnost slovenskega jezika, ki jih lahko izkoristimo za našo konkurenčno prednost.

"Primeri uspešnih slovenskih podjetij kažejo, da ne prevzemajo svojih poslovnih modelov od tujcev, temveč ves čas iščejo lastni izraz in svoj pogled na poslovna dogajanja ob sočasnem budnem spremljanju globalnih trendov. V vseh primerih je slovenščina močno prisotna pri poslovnem ustvarjanju in angleščina pri globalnem komuniciranju. Se kdaj vprašamo, kakšen odnos imamo v resnici do svojega jezika? Se zavedamo priložnosti, ki iz nje izhaja?"


 • Podjetnik, ki ve, kako se ustvarja denar na spletu
  Dnevnik, 26.07.2007, Violeta Bulc


V Dnevniku je objavljen članek avtorice Violete Bulc, v katerem se pogovarja z Johnom Furrierjem, podjetnikom, znanim kot avtorjem "pouličnih" intervjujev o poslovni situaciji v Silicijevi dolini, izdelkih, podjetjih, napovedih za prihodnost.

"Začutil sem povezavo med obdelano oziroma formatirano vsebino in prosto distribucijo, oglaševanjem, dostopom do uporabnikov, ki jih omogoča splet. Rad bi poudaril, da sem že od začetka gledal na to kot na vir zaslužka, s komercialnega vidika. Torej sem imel ves čas pred očmi potrebo po generiranju prihodkov. Zato sem v prvi vrsti investiral v orodja. V začetku sem jih zgradil zase, za moj tim in vse partnerje, ki so se pridružili PodTech."

cel članek


 • Inovativnost je ključ za konkurenčnost Evrope
  Dnevnik, 26. junij 2007, Bojan Glavič


V Dnevniku je bil objavljen članek o Regionalni konferenci o inovacijskem novinarstvu Stanford po Stanfordu 2007.

"Organizatorka konference Violeta Bulc iz podjetja Vibacom je dodala, da je majhnost Slovenije lahko prednost pri vzpostavljanju ustreznega okolja za inovacije. V nasprotju z večjimi državami je pri nas potrebno veliko manj klicev in časa za pot od ideje do njene uresničitve..."


 • The Five Change Forces in the Evolution of Corporate Finance Function
  Zagreb International Review of Economics&Business, X, št. 1, maj 2007, Andrej Bertoncel in Violeta Bulc


V reviji Zagreb International Review of Economics&Business je bil objavljen članek avtorjev dr. Andreja Bertoncla in mag. Violete Bulc z naslovom "The Five Change Forces in the Evolution of Corporate Finance Function", v katerem predstavljata model petih sil poslovne transformacije in njihov učinek na finančni podsistem.


 • Najboljšim nagrada Feniks
  Dnevnik, 2.6.2007


V Dnevniku je bil objavljen članek z naslovom Najboljšim nagrada feniks, kjer piše o nagraditvi Vibacoma leta 2004 in 2006, ter vključuje izjavo Violete Bulc o svetovalcih.

"Dober menedžer je lahko tudi dober svetovalec; taki premiki so precej pogost pojav. Na primer večina upokojenih direktorjev se preizkusi tudi na tem področju. Tako je bilo tudi pri direktorju družbe ATKearney in v mojem primeru. Pri tem gre torej za prenos izkušenj nazaj v prakso..."


 • Razvojna zgodba Livarja
  Glasilo skupine Livar d.d., letnik 1, št. 1, april 2007, str. 3


V internem glasilu podjetja Livar jebil objavljen prispevek o podjetju Vibacom, ki bo letos izvedel z Livarjem cikel delavnic pod naslovom "Podjetje je živ organizem, evolucija je njegova pot".

"Razvojna zgodba z jasnim poslovnim skeletom (vizija, poslanstvo, ključni cilji in strategije) je naboj in srčica vsakega podjetja."


 • V 14 dneh od profesorja antropologije do najprodornejše zgodbe s področja Web 2.0
  Dnevnik, 22.3.2007, Violeta Bulc


V Dnevniku je objavljen intervju z Michaelom Weschem. G. Wesch je postal prava senzacija s svojim izobraževalnim videom, ki se je na portalu YouTube zavihtel na prvo mesto gledanosti. Mag. Bulčevi je razkril, kako je do tega prišlo, zakaj se je te stvari lotil in kakšne odzive doživlja.

"V resnici sem le hotel povečati zavedanje. Pokazati sem želel kako je videti Web 2.0. Hotel sem doseči, da bi ljudje na internetu začeli ustvarjati novosti, in jim pokazati morebitne izzive, ki se pojavljajo. Želel sem doseči, da bi ljudje začeli razmišljati o družbenih učinkih interneta, posebno o net 2.0."

cel članek


 • 5. konferenca o poglabljanju sistema po metodi "20 ključev" in integraciji sistemov presoj v Savatechu ter PS Sava
  časopis Poslovne skupine Sava, št.1, februar 2007, dr. Ilija Dimitrievski in Valentin Govekar


V članku je predstavljena 5. konferenca "20 ključev" in tudi uvodno predavanje mag. Violete Bulc z naslovom "Evolucija poslovnih sistemov".

"Poudarila je nujne pogoje za prehod obstoječega modela "učeče se organizacije", ki temelji na visoki storilnosti in kakovosti izdelkov in storitev s pomočjo izrabe dostopnega znanja na višjo raven t.i. "misleče organizacije".


 • Kjer se pojavi, tla zavibrirajo
  MQ - Revija Združenja Manager, januar 2007, Edita Kuhelj Krajnović


V članku je predstavljeno delovanje podjetja Vibacom d.o.o., pogledi na razvoj in rast podjetij ter vizija Violete Bulc.

"Ko se Violeta Bulc v tujini pogovarja o procesih in inovacijah, je najpogostejše vprašanje, ki ga sliši: "Ali tako razmišljate vi osebno ali je to razmišljanje Slovenije?!""


 • Ciljno vodenje - orodje za doseganje osebnostnih in skupinskih ciljev
  Drobtinice - Bilten skupine Žito, december 2006


Z letom 2007 Žito d.d. v svoje poslovanje uvaja "ciljno vodenje", kot orodje za izboljšavo tehnik vodenja in upravljanja podjetja. Uvajanje ciljnega vodenja bo v Žitu d.d. koordiniral vibacom tim.

"Dosedanje izkušnje s terena kažejo (dober primer so podjetja BTC, Steklarna Hrastnik, Vinakoper, Delo prodaja ipd.), da sistematičen pristop do ciljnega vodenja prispeva k večji učinkovitosti zaposlenih tako na vodstveno-managerskem, taktičnem kot operativnem nivoju. Posledično pripomore k uspešni realizaciji zastavljenih poslovnih ciljev s poudarkom na timskem delu."


 • Kam vlagajo
  Manager, december 2006


Mag. Violeta Bulc odgovarja, kam vlaga finančni in duhovni kapital.

"Moj finančni nasvet bi se glasil: vlagaj takrat, ko imaš plačane položnice. Vlagaj tisti denar, ki ga lahko ti in družina pogrešata. Vedno vlagaj tudi dolgoročno. Pri vlaganju ne pozabi na naložbe v osebnostni razvoj (fizični, intelektualni in duhovni)."


 • IT je gonilo ali cokla razvoja
  Finance, december 2006


Ko IT ovira razcvet novih poslovnih rešitev, lahko postane cokla razvoja poslovnega sistema, poudarja Violeta Bulc.

"Z vidika upravljanja poslovnih sistemov mora biti IT podpora inovativnosti in ne standardizaciji, zadovoljevanju potreb njihovih strank in ne ustvarjanju konkurenčne prednosti ponudnika IT rešitev ter optimalni izrabi ključnih sposobnosti podjetja in ne ekonomiji volumna in obsega ponudnika. IT industrija je v duhu dobrega gospodarja začela na vseh ravneh spodbujati ekonomijo obsega." • Ciljno izobraževanje kot vstopni dejavnik za razvoj mislečih okolij
  HRM, november 2006, Violeta BulcČlanek mag. Violete Bulc o ciljno usmerjenem izobraževanju (CUI) kot orodju za ustvarjanje učinkovite infrastrukture za misleča in na inovativnosti temelječa podjetja.

"Potreba po ustvarjalnosti izziva tudi ustaljene oblike implementacije CUI. Aktiven (interni) prenos znanja, sposoben učinkovito vključiti tudi posebnosti poslovnega razmišljanja podjetja in njegove vrednote, se v praksi izkazuje kot zmagovalni pristop. Izobraževanje ima vse bolj obliko ustvarjalnih delavnic, ki ne le dajejo svežih pogledov in znanja, ampak jih že v izhodišču izzivajo in prilagajajo poslovni dinamiki podjetja." • Inovativni mikrokozmos
  Prepletanje, oktober 2006, št. 01, Violeta Bulc in Mateja Dermastia


Izšla je prva številka revije Prepletanje, ki jo izdaja Združenje Manager in katere poslanstvo je pisati in govoriti o družbeno pomembnih temah. V članku Inovativni mikrokozmos avtorici govorita o pomembnosti lokalnih skupnosti pri razvoju inovativne družbe.


 • Kriza vodenja
  Manager, julij 2006, št. 7/8, Nataša Koražija


V intervjuju mag. Violeta Bulc razmišlja o trgu svetovalnih storitev, njegovih anomalijah, o razvoju in upadanju svetovalnih storitev, vlogi menjav vodstev za svetovalce ter razvojnih težavah slovenskih podjetij.


 • Human Resource Development from the Aspect of Evolution of Business Environment
  Darko Kovač, Andrej Bertoncelj, Violeta Bulc, Ladeja Godina Košir

"Načela industrijskega obdobja in le-temu pripadajoča tradicionalna ekonomija se spreminjajo in počasi bledijo. Današnji svet je na poti k holistični ekonomiji s poslovnimi modeli temelječimi na splošno sprejetih osnovnih vrednotah - vrednotah svetovnega duha, znanim vsem religijam, načelom naravnih zakonov in spoštovanju enakosti posameznikov."